Ferenc pápa segélyt küldött a Japánban szeptemberben elsüllyedt hajó legénysége hozzátartozóinak

Ferenc pápa – 2020. október 22., csütörtök | 20:15

A Szentatya az Átfogó Emberi Fejlődés Dikasztériumán keresztül küldött segélyt a tengerészek hozzátartozóinak, akik szeptember 2-án a Japánban pusztító tájfun következtében szenvedtek hajótörést.

Az élőállat-szállító hajó fedélzetén harminckilenc Fülöp-szigeteki, két ausztrál és két új-zélandi tengerész tartózkodott a baleset idején, melyet a szigetország délnyugati részét sújtó heves viharok okoztak. A tájfun által elnyelt teherhajó legénységének két túlélőjére és az áldozatok családtagjaira gondolva Ferenc pápa anyagi támogatást és egy kis személyes ajándékot küldött, így fejezve ki szolidaritását és együttérzését.

A küldeményt személyesen adják át az érintetteknek, az apostoli nunciatúrákon és a Stella Maris Fülöp-szigeteki, új-zélandi és ausztráliai szervezetein keresztül.

A tengeri apostolkodás szakképzett segítői, lelkészek és szerzetesnővérek is a családtagok mellett állnak, hogy személyes lelki támaszt nyújtsanak nekik. A koronavírus-világjárvány miatt egyelőre a közösségi médián keresztül és egy digitális platform segítségével juttatják el a támogatást az érintetteknek még néhány hónapig. E feladatot a tengerészeket segítő Stella Maris (Tengernek Csillaga) Tengeri Apostolkodás szervezete látja el, bátorságot és erőt öntve a tengerészek hozzátartozóiba.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria