Ferenc pápa: Szánjunk egy percet arra, hogy megemlékezzünk a háború áldozatairól!

Ferenc pápa – 2022. március 23., szerda | 15:16

Március 23-án a délelőtti általános kihallgatás végén a Szentatya megemlékezett a háború áldozatairól, és arra kért mindenkit, hogy dolgozzon a békéért, hogy legyőzzük a háborút.

Ferenc pápa beszédét az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük.

Szeretnék egy percet szánni arra, hogy megemlékezzünk a háború áldozatairól. A hírek elüldözött emberekről, menekülő emberekről, megölt emberekről, sebesültekről, mindkét oldalon sok elesett katonáról szólnak. Ezek halálról szóló hírek. Kérjük az élet Urát, szabadítson meg bennünket ettől a háború okozta haláltól. A háborúval minden elveszik, minden.

A háborúban nincs győzelem: minden vereséget szenved.

Küldje el az Úr az ő Lelkét, és értesse meg velünk, hogy a háború az emberiség vereségét jelenti, értesse meg velünk, hogy inkább a háborút kell legyőzni. Az Úr Lelke szabadítson meg mindnyájunkat ettől az önpusztítási kényszertől, amely megnyilvánul a háborúskodásban. Imádkozzunk azért is, hogy az országok vezetői megértsék, hogy a fegyvervásárlás és a fegyvergyártás nem megoldás a problémára.

A megoldás az, hogy közösen dolgozunk a békéért,

és ahogy a Biblia mondja, a fegyvereket a béke eszközeivé alakítjuk. Imádkozzunk együtt a Szűzanyához: Üdvöz légy Mária…

Fordította: Tőzsér Endre SP

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria