Ferenc pápa szentmisét mutat be a migránsokért

Ferenc pápa – 2019. július 2., kedd | 13:33

Lampedusai látogatásának hatodik évfordulóján, július 8-án, hétfőn Ferenc pápa szentmisét mutat be a migránsokért a Szent Péter-bazilikában. A szertartáson 250 bevándorló és menekült, illetve olyan emberek vesznek részt, akik tevékeny szerepet vállaltak megmentésükben, befogadásukban.

Alessandro Gisotti megbízott szentszéki szóvivő július 1-jén kiadott nyilatkozatában arról tájékoztat, hogy a Cathedra Petri oltárnál bemutatandó pápai szentmisére az Átfogó Emberi Fejlődés Dikasztériumának migránsokkal és menekültekkel foglalkozó szekciója hívja meg a résztvevőket.

A délelőtt 11 órakor kezdődő szentmisét élőben közvetíti a vatikáni médiaközpont, a sajtó képviselői azonban nem lesznek jelen a bazilikában. A Szentatya vágya, hogy ez a pillanat legyen a lehető legmeghittebb azok emlékére, akik életüket vesztették a háborúk, a nyomor elől menekülve. Ferenc pápa ezzel buzdítani kívánja azokat, akik nap mint nap elkötelezetten támogatják, kísérik a migránsokat, menekülteket, és a befogadásukon munkálkodnak.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria