Ferenc pápa szeptemberben részt vesz a vallási vezetők világkongresszusán Kazahsztánban

Ferenc pápa – 2022. augusztus 2., kedd | 11:10

A Szentatya szeptember 13. és 15. között Kazahsztánba látogat, melynek során az ázsiai köztársaság fővárosában, Nur-Szultanban részt vesz a hagyományos és világvallások vezetőinek 7. kongresszusán. A találkozó célja a béke előmozdítása és hogy a vallást ne használják konfliktusok támogatására.

Július 30-án, szombaton a Kanadából Rómába tartó repülőúton tartott sajtótájékoztatóján Ferenc pápa megemlítette Kazahsztánt, az egészségi állapotáról szólva, amely jelenleg korlátozza apostoli látogatásait; de megismételte, hogy szeretne Kazahsztánba utazni. Ez, mint fogalmazott, „nyugodt utazás” lesz számára, mert nem tartalmaz nagy helyváltoztatásokat.

A Szentszék Sajtóterme augusztus 1-jén, hétfőn jelentette be, hogy a Szentatya szeptember 13-án utazik az ázsiai köztársaság fővárosába, Nur-Szultanba, ahol szeptember 15-ig tartózkodik majd.

A pápa útjának célja, hogy részt vegyen a hagyományos és világvallások vezetőinek 7. kongresszusán. A kongresszus hivatalos honlapján a rendezvény kapcsán hangsúlyozzák, hogy prioritásai között szerepel „a béke, a harmónia és a tolerancia megerősítése, amelyek az emberi lét megingathatatlan alapelvei”; továbbá, hogy „az emberek vallásos érzelmeit felhasználják a konfliktusok és ellenségeskedések kiélezése érdekében”.

*

2001 szeptemberében II. János Pál kazahsztáni látogatása alkalmával hangsúlyozta, hogy az országnak az a küldetése, hogy „híd legyen a vallások, nemzetek és kontinensek között”.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria