Ferenc pápa szeptemberi imaszándéka az ökológiailag fenntartható életmódért

Ferenc pápa – 2021. szeptember 15., szerda | 16:33

Ferenc pápa szeptemberi imaszándéka: „Imádkozzunk, hogy mindannyian hozzunk bátor döntéseket, melyek egy mértékletesebb és környezetbarátabb élethez szükségesek, együtt örvendezve azokkal a fiatalokkal, akik már elkötelezték magukat a változás mellett.” Az erről szóló videoüzenetet szeptember 1-jén tették közzé.

„Nagy örömmel látom, hogy a fiataloknak van bátorságuk környezeti és társadalmi fejlesztési projektek vállalására, ez a két valóság ugyanis egymás mellett halad. Mi, felnőttek sokat tanulhatunk a fiataloktól, mert a fiatalok élen járnak mindabban, ami a Földünk gondozásával kapcsolatos. Vegyünk példát róluk.

Gondolkodjunk el, különösen ezekben a válságos pillanatokban – az egészségügyi, a társadalmi és környezeti válságban – az életmódunkon. Az a mód, ahogy táplálkozunk, fogyasztunk, mozgunk, vagy amiként felhasználjuk a vizet, energiát, műanyagot és sok anyagi javat, gyakran káros a Földnek.

Döntsünk a változtatás mellett! Haladjunk együtt a fiatalokkal egy egyszerűbb és környezetbarátabb életmód felé. És imádkozzunk, hogy mindannyian hozzunk bátor döntéseket, melyek egy mértékletesebb és környezetbarátabb élethez szükségesek, együtt örvendezve azokkal a fiatalokkal, akik már elkötelezték magukat a változás mellett. És ők egyáltalán nem balgák, mert elkötelezték magukat a jövőjük mellett. Ezért akarnak változtatni azon, amit örökölni fognak, amikor mi már nem leszünk.”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Videó: Jezsuita.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria