Ferenc pápa szeptemberi imaszándéka: a Föld erőforrásainak tiszteletben tartásáért

Ferenc pápa – 2020. szeptember 8., kedd | 11:26

Szokás szerint a hónap első péntekén, szeptember 4-én tették közzé Ferenc pápa imahálózatának e havi szándékát: „Imádkozzunk azért, hogy bolygónk erőforrásait ne kizsákmányoljuk, hanem igazságos és tiszteletteljes módon megosszuk.” A téma azért is aktuális, mert most van a teremtett világ megóvásának szentelt időszak, ami október 4-ig, Szent Ferenc liturgikus emléknapjáig tart.

Kifacsarjuk a Föld javait, mintha egy narancsot facsarnánk ki – fogalmaz az imaszándékról készült videoüzenetében a pápa. Észak országai és vállalkozásai meggazdagodtak, mert kizsákmányolták Dél természetes adottságait, miáltal ökológiai adósságot teremtettek. Ki fizeti meg ezt az adósságot?

Az ökológiai adósság növekszik, amikor a multinacionális cégek saját országaikon kívül csinálják meg azt, ami a sajátjukban nem megengedett. Felháborító!

Ma – nem holnap, ma – kell megvédeni felelősséggel a teremtett világot! Imádkozzunk azért, hogy a Föld tartalékait ne zsákmányolják ki, hanem méltó módon és belátással osztozzanak rajta!

Mondjunk nemet a kizsákmányolásra és igent a megosztásra!

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Videó: Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya YouTube-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria