Ferenc pápa telefonon beszélt Joe Bidennel

Ferenc pápa – 2020. november 13., péntek | 22:27

November 12-én, csütörtökön Ferenc pápa telefonon felhívta Joe Bident – tájékoztatott Matteo Bruni, a szentszéki sajtóiroda szóvivője.

A beszélgetésre azután került sor, hogy az Egyesült Államok püspöki testülete köszöntötte Joe Biden megválasztott elnököt – tájékoztat a szentszéki szóvivő.

José H. Gomez Los Angeles-i érsek, az Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konferenciájának (USCCB) elnöke november 7-én, a 2020-as amerikai elnökválasztás lezárultával közleményt adott ki.

„A demokrácia megkívánja, hogy mindannyian erényes, fegyelmezett emberként viselkedjünk. Megkívánja, hogy tiszteletben tartsuk a véleménynyilvánítás szabadságát, és hogy szeretettel és udvariasan bánjunk egymással, akkor is, ha nem értünk egyet a jog és a közrend egyes kérdéseiben.

Ezzel összhangban elismerjük, hogy Joseph R. Biden elnyerte a szükséges mennyiségű szavazatot ahhoz, hogy az Egyesült Államok 46. elnöke lehessen. Gratulálunk neki, és megállapítjuk, hogy a néhai John F. Kennedy után ő az Egyesült Államok második katolikus vallású elnöke. Szintén gratulálunk Kamala D. Harris kaliforniai szenátornak, aki országunk első női alelnöke lesz” – áll az amerikai püspökök közleményében.

*

Joe Biden még az Egyesült Államok alelnökeként 2016. április 29-én találkozott Ferenc pápával a Vatikánban (ld. a képen).

Forrás és fotó: Vatican News

Magyar Kurír
(ki)

Kapcsolódó fotógaléria