Ferenc pápa Twitter-üzenetei szeptember 25-én

Ferenc pápa – 2020. szeptember 25., péntek | 18:02

A Szentatya az alábbi bejegyzéseket tette közzé Twitter-oldalán.

Mindenki tehetségére és részvételére szükség van az Isten teremtésével való emberi visszaélés okozta kár helyreállítására.
#TeremtésIdőszaka

A világjárvány bebizonyította, hogy nem élhetünk egymás nélkül. Az Egyesült Nemzetek Szövetségét azért hozták létre, hogy közelebb hozza egymáshoz a nemzeteket; mint egy híd a népek között. Használjuk, hogy megépíthessünk egy olyan jövőt, amit mi akarunk.
#ENSZ75 #világjárvány

Újból megismétlem felhívásomat, hogy a jelenlegi körülményeket figyelembe véve minden nemzet képes legyen megfelelni a pillanatnyi szükségleteknek, csökkentve vagy elengedve a legszegényebbek adósságát.
#ENSZ75

Fel kell számolnunk azt a gyalázatos logikát, amely az emberek és a nemzetek biztonságát fegyverek birtoklásához köti. Ez a logika csakis a fegyveripar profitnövekedését szolgálja, miközben bizalmatlansággal és félelemmel teli légkört teremt az emberek és a népek között.
#ENSZ75

Nagyon kérem a polgári hatóságokat, fordítsanak különös figyelmet azokra a gyermekekre, akiktől megtagadják alapvető jogaikat és méltóságukat, legfőképpen az élethez és az oktatáshoz való jogot.
#ENSZ75

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria