Ferenc pápa Twitter-üzenetei január 1-jén

Ferenc pápa – 2022. január 1., szombat | 13:39

A Szentatya az alábbi bejegyzéseket tette közzé Twitter-oldalán Isten anyjának főünnepén, a béke világnapján.

Mindannyian együtt dolgozhatunk egy békésebb világ építésén, szívünktől és családi kapcsolatainktól kezdve egészen a társadalomban működő és a környezettel való és a népek és nemzetek közötti kapcsolatokig.

*

Szeretnék a tartós béke építése érdekében három utat ajánlani. Mindenekelőtt a nemzedékek közötti párbeszéd mint a közös tervek megvalósításának kiindulópontja; másodszor az oktatás mint a szabadság, a felelősség és a fejlődés alapköve; végül pedig a munka mint az emberi méltóság teljes megvalósulásának eszköze.

*

Az új év az Anyának a jegyében kezdődik. Az anyai tekintet az újjászületés és a növekedés útja. Az anyák képesek legyőzni az akadályokat és a konfliktusokat, képesek békét teremteni. Így sikerül a megpróbáltatásokat az újjászületés és a növekedés lehetőségeivé alakítaniuk.

*

Mindannyian dolgozzunk az anyák támogatásán és a nők védelmezésén! Mennyi erőszak van a nők ellen! Ennek véget kell vetni! Egy nő bántalmazása Isten gyalázása, aki egy nőtől vette fel az emberséget.

*

Az új év kezdetén helyezzük magunkat az Istenszülő Szűzanyának, édesanyánknak az oltalma alá! Segítsen, hogy mindent megőrizzünk és minden átelmélkedjünk, nem félve a megpróbáltatásoktól, abban az örömteli bizonyosságban, hogy az Úr hűséges, és a kereszteket feltámadásokká tudja változtatni.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria