Ferenc pápa Twitter-üzenetei január 22-én

Ferenc pápa – 2023. január 22., vasárnap | 18:32

A Szentatya az alábbi bejegyzéseket tette közzé Twitter-oldalán.

A Jézus követésére való elhívás minden keresztény számára döntő pillanat. Ha valaki nem találja meg a bátorságot, hogy elinduljon az úton, fennáll a veszélye, hogy szemlélője marad saját létezésének, és csak félig éli meg a hitet. (Mt 4,12–23)

*

Isten igéje mindenkihez szól, megtérésre hív, igehirdetővé tesz.

*

Isten gyógyító és felemelő igéje mindenkinek szól; el akarja érni a távoliakat, meg akarja gyógyítani a betegeket, meg akarja menteni a bűnösöket, össze akarja gyűjteni az elveszett juhokat, és fel akarja emelni a megfáradt szívűeket. Isten irgalma mindenkinek szól.

*

Isten igéje megtérésre hív: felráz, megzavar, változásra késztet, kihívás elé állít, mert „eleven, átható és minden kétélű kardnál élesebb […], megítéli a szív gondolatait és érzéseit” (Zsid 4,12).

*

Isten igéje, amely mindenkihez szól és megtérésre hív, igehirdetővé tesz: bevon bennünket az Atya szeretetének „hálójába”, és olyan apostollá tesz bennünket, akik fékezhetetlen vágyat éreznek arra, hogy mindenkit, akivel csak találkoznak, felsegítsenek Isten országának hajójába.

*

Szomorúan gondolok Mianmarra, ahol Chan Thar faluban a Nagyboldogasszony-templomot felgyújtották és lerombolták. Imádkozzunk együtt azért, hogy ez a konfliktus mielőbb véget érjen, és eljöjjön a megbocsátás, a szeretet és a béke új időszaka.

*

Imádkozzunk együtt, hogy a perui erőszakos cselekmények befejeződjenek. Minden érintett felet arra bátorítok, hogy lépjen az egy nemzethez tartozó testvérek közötti párbeszéd útjára, az emberi jogok és a jogállamiság teljes tiszteletben tartása mellett.

*

Ezekben a napokban, amikor különösen is imádkozunk az összes keresztény teljes egységéért, ne feledkezzünk meg arról, hogy békéért imádkozzunk a meggyötört Ukrajna számára: az Úr vigasztalja és támogassa ezt a sokat szenvedő népet!

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria