Ferenc pápa Twitter-üzenetei január 6-án

Ferenc pápa – 2022. január 6., csütörtök | 18:10

A Szentatya az alábbi bejegyzéseket tette közzé Twitter-oldalán vízkereszt ünnepén.

A bölcsek a csillag feltűnésekor elindulnak: arra tanítanak bennünket, hogy mindennap újra el kell indulnunk, mind az életben, mind a hitben, mert a hit nem egy páncél, mely a mozgásban akadályoz bennünket, hanem egy lenyűgöző utazás, egy folyamatos és nyugtalan mozgás, szüntelen istenkeresés.

*

Aztán a bölcsek Jeruzsálemben kérdezősködnek: azt kérdezik, hol van a Gyermek. Arra tanítanak bennünket, hogy kérdéseket kell feltennünk, figyelmesen kell hallgatnunk a szív és a lelkiismeret kérdéseit; mert gyakran így beszél Isten, aki inkább kérdésekkel, mint válaszokkal fordul hozzánk.

*

A bölcsek kihívás elé állítják Heródest. Arra tanítanak bennünket, hogy bátor hitre van szükségünk, mely nem fél megkérdőjelezni a hatalom homályos logikáját, és amely az igazságosság és testvériség magjává lesz egy olyan társadalomban, ahol ma is sok Heródes szedi áldozatait, mészárolja le a szegényeket és az ártatlanokat.

*

Amikor megérkeznek a céljukhoz, a bölcsek leborulnak és imádják a Gyermeket. A hit útja csak Isten jelenlétében talál lendületet és beteljesedést. Ne feledkezzünk meg az imádásról, álljunk meg az Eucharisztia előtt, engedjük, hogy Jézus átformáljon minket.

*

A bölcsek „másik úton” (Mt 2,12) térnek vissza: új utakra ösztönöznek bennünket. Ez a Lélek kreativitása, aki mindig új dolgokat teremt.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria