Ferenc pápa Twitter-üzenetei július 10-én

Ferenc pápa – 2022. július 10., vasárnap | 18:09

A Szentatya az alábbi bejegyzéseket tette közzé Twitter-oldalán.

Kérjük az Urat, hogy segítsen kilépnünk önző közönyünkből, és állítson bennünket az Útra, aki Ő maga! Kérjük Őt, hogy könyörületre induljunk azok felé, akik szenvednek és szükségben vannak, hogy odalépjünk hozzájuk, és megtegyük, amit megtehetünk, hogy segítsünk rajtuk! #maievangélium (Lk 10,25–37)

*

Lélekben osztozom a Srí Lanka-i emberek fájdalmán, akik továbbra is a politikai és gazdasági instabilitás következményeitől szenvednek. Az ország püspökeivel együtt megismétlem felhívásomat a békére, és arra kérem az ország vezetőit, hogy ne hagyják figyelmen kívül a szegények kiáltását.

*

Imádkozzunk együtt Líbia népéért, különösen a fiatalokért és mindazokért, akik az ország súlyos társadalmi és gazdasági problémái miatt szenvednek. Mindenkit az építő párbeszédre és a nemzeti megbékélésre buzdítok.

*

Ismét kifejezem közelségemet az ukrán néphez, amelyet naponta érnek brutális támadások, aminek a hétköznapi emberek fizetik meg az árát. Imádkozzunk együtt, hogy Isten mutassa meg az utat ennek az őrült háborúnak a befejezéséhez!

*

Ma tartjuk a tenger vasárnapját. Emlékezzünk meg minden tengerészről, különösen azokról, akik a háborús övezetekben rekedtek, hogy hazatérhessenek.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria