Ferenc pápa Twitter-üzenetei június 6-án

Ferenc pápa – 2021. június 6., vasárnap | 18:23

A Szentatya az alábbi bejegyzéseket tette közzé Twitter-oldalán.

Az Eucharisztia azáltal gyógyít, hogy egyesít bennünket Jézussal: segít, hogy magunkévá tegyük az ő életmódját, azt a képességét, hogy megtörje és odaadja magát testvéreinek, hogy a rosszra jóval válaszoljon. 

*

Az Eucharisztia törékenysége erő: Isten szeretetének ereje, amely kicsivé teszi magát, hogy be lehessen fogadni és ne féljünk tőle; annak a szeretetnek az ereje, amely megtöri és szétosztja magát, hogy tápláljon és életet adjon; annak a szeretetnek az ereje, amely széttöredezik, hogy egységbe vonjon bennünket.

*

Az Eucharisztia bátorságot ad, hogy kilépjünk önmagunkból, és szeretettel forduljunk mások törékenységéhez. Ahogy Isten teszi velünk. Ez az Eucharisztia logikája: Jézust fogadjuk, aki szeret minket és kigyógyít gyarlóságainkból, hogy szeressük a többieket és segítsünk nekik törékenységükben.

*

Imádkozzunk a Burkina Faso egyik kisvárosában történt mészárlás áldozataiért. Lélekben közel állok családtagjaikhoz és Burkina Faso egész népéhez, mely sokat szenved ezektől az ismétlődő támadásoktól. Afrikának békére és nem erőszakra van szüksége!

*

Csatlakozom a kanadai püspökökhöz és az egész kanadai egyházhoz, és együttérzésem fejezem ki a kanadai népnek, amelyet megrázott a sokkoló felfedezés: 215 gyermek, a Kamloops indián bentlakásos iskola tanulóinak maradványait találták meg.

*

Ezek a nehéz idők erős felhívást jelentenek mindannyiunk számára, hogy forduljunk el a gyarmatosító modelltől, és egymással összefogva járjunk: párbeszédet folytatva, egymást tisztelve, Kanada minden gyermekének a jogait és kulturális értékeit elismerve.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria