Ferenc pápa Twitter-üzenetei Kanadából július 28-án

Ferenc pápa – 2022. július 28., csütörtök | 13:10

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

Kanada püspökeivel együtt megújítom bocsánatkérésemet mindazért a rosszért, amit sok keresztény az őslakos népek ellen elkövetett. Tragikus, amikor egyes hívők inkább a világ szokásaihoz igazodnak, nem az evangéliumhoz.

*

Sokat tanulhatunk az őslakos népektől, a képességükből, hogy odafigyelnek Istenre, az emberekre és a természetre. És erre szükségünk is van, különösen a mai világ rohanásában, amely megnehezíti a valóban emberi, fenntartható és átfogó fejlődést.

*

Nem a fegyverkezési verseny és az elrettentő intézkedések fogják megteremteni a békét és a biztonságot. Nem azt kell kérdeznünk, hogyan folytassuk a háborúkat, hanem azt, hogyan állítsuk meg őket. Kreatív és előrelátó politikára van szükség, amely képes túllépni a szembenállás kategóriáján.

*

Még ma is számos formában létezik az ideológiai gyarmatosítás, ami utat nyit a kiselejtezés kultúrájának, amely elhanyagolja a leggyengébbek és legsebezhetőbbek – a szegények, a migránsok, az idősek, a betegek, a meg nem születettek – iránti kötelességeket. A jóléti társadalmakban ők az elfeledettek.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria