Ferenc pápa Twitter-üzenetei november 24-én

Ferenc pápa – 2019. november 24., vasárnap | 18:35

A Szentatya az alábbi bejegyzéseket tette közzé Twitter-oldalán, Japánban tett látogatása idején.

Kérlek benneteket, imádkozzatok ti is mindennap a szívek megtéréséért, és azért, hogy az élet, a kiengesztelődés és a testvériesség kultúrája győzedelmeskedjen. 

*

Egy olyan világban, ahol gyermekek és családok milliói élnek embertelen körülmények között, az Ég elleni vétek egyre pusztítóbb fegyverekre pazarolni a pénzt, és vagyont gyűjteni fegyvergyártásból és fegyverkereskedelemből.

*

Egyesüljön imádságban azokkal a keresztényekkel, akik a világ sok részén hitük miatt szenvednek és vértanúhalált halnak. A 21. század vértanúi ők, akik tanúságtételükkel kihívást intéznek hozzánk, hogy bátran járjuk a boldogságok útját.

*

A mennyek országa a mi közös célunk, olyan cél, amely nem szólhat csak holnapra, hanem már ma imádkoznunk kell érte és el kell kezdenünk megélni.

*

A béke csak „üres szó” marad, ha nem az igazságon alapul, ha nem az igazságosság szerint épül, ha nem a szeretet élteti és egészíti ki, és ha nem a szabadságban valósul meg.

*

Az atomenergia háborús célokra történő felhasználása erkölcstelen, ahogyan erkölcstelen az atomfegyverek birtoklása, ahogy azt két évvel ezelőtt mondtam. Ezért megítéltetünk.
Emlékezni, együtt haladni, védelmezni. Ez három olyan erkölcsi követelmény, amelyek itt, Hirosimában még erősebb és egyetemesebb jelentést nyernek, és képesek megnyitni a béke útját.

 

 

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria