Ferenc pápa Twitter-üzenetei november 4-én

Ferenc pápa – 2022. november 4., péntek | 13:04

A Szentatya az alábbi bejegyzéseket tette közzé Twitter-oldalán.

A Bahreini Királyság Nyilatkozata azt tanítja, hogy „aki gyűlöletet, erőszakot és viszályt hirdet, az megszentségteleníti Isten nevét”. A vallásos ember határozottan nemet mond a háború blaszfémiájára és az erőszakra.

*

A Teremtő arra hív minket, hogy cselekedjünk minden olyan teremtménye érdekében, akik nem kapnak elég helyet a hatalmasok terveiben: a szegényekért, a meg nem született gyermekekért, az idősekért, a betegekért, a migránsokért... Ha mi, akik hiszünk az irgalmasság Istenében, nem hallgatjuk meg a szegényeket, akkor ki fogja?

*

A vallásos ember a béke embere, aki ellenzi a fegyverkezési versenyt, a háború üzletét, a halál piacát. Nem a „valaki elleni szövetségeket” támogatja, hanem a mindenkivel való találkozás lehetőségét a testvériség, a párbeszéd és a béke útját járva.

*

Az emberiség kertjében tűzzel, rakétákkal és bombákkal játszanak, fegyverekkel, amelyek bánatot és halált hoznak, hamuval és gyűlölettel borítva be közös otthonunkat. Szívből kérek mindenkit, hogy vessenek véget a háborúnak Ukrajnában, és kezdődjenek meg a komoly béketárgyalások.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria