Ferenc pápa Twitter-üzenetei szeptember 1-jén

Ferenc pápa – 2022. szeptember 1., csütörtök | 14:06

A Szentatya az alábbi bejegyzéseket tette közzé Twitter-oldalán.

Ma tartjuk a teremtésvédelmi imanapot és ünnepeljük a teremtett világ védelmének szentelt időszak kezdetét, amely október 4-én, Assisi Szent Ferenc ünnepén ér véget.

*

Az idei téma – „Halld meg a teremtés hangját” – mindenkiben erősítse meg a közös otthonunk gondozása iránti konkrét elkötelezettséget. Fogyasztói túlkapásainknak kiszolgáltatva Nővérünk, a földanya nyög és könyörög, hogy hagyjuk abba a visszaéléseket, és ne pusztítsuk őt tovább.

*

Imádkozzunk együtt a teremtett világ védelmének szentelt időszakban, hogy az ENSZ környezetvédelmi kérdésekkel foglalkozó ülései, a COP27 és COP15 csúcstalálkozók egyesítsék az emberi családot, hogy határozottan kezeljék a klímaváltozás és a biológiai sokféleség csökkenése okozta kettős válságot.

*

Ma jobban, mint valaha, szükségünk van egy nem e világi liturgiára, amely arra késztet, hogy az ég felé emeljük tekintetünket, hogy megtapasztaljuk, hogy a világot és az életet Krisztus misztériuma járja át; ugyanakkor olyan liturgiára, amely nem távolodik el az élettől.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria