Ferenc pápa videoüzenete a lisszaboni ifjúsági világtalálkozóra készülő fiataloknak

Ferenc pápa – 2022. március 10., csütörtök | 9:42

2023 augusztusában a portugál fővárosban gyűlnek össze világtalálkozóra a fiatalok. Portugália, Lisszabon és Fatima felé fordul Ferenc pápa tekintete, aki bátorító üzenetével szól a fiatalokhoz, hangsúlyozva: a pandémia után most a háború tesz próbára minket. Együtt kell kilábalnunk belőle.

Nehéz időszakot élünk, válságok sora követi egymást. Éppen, hogy csak kifelé jövünk a világjárványból, gazdasági válságban vagyunk, és most a háború krízise sújt minket, az egyik legnagyobb csapás, ami csak létezik – fogalmaz videoüzenetében a pápa.

E válságok közepette kell a fiataloknak készülniük és együttműködniük, hogy a 2023 augusztusára tervezett világtalálkozó élettel teli, erőteljes és kreatív esemény legyen. Nekik kell megteremteniük a találkozást, amihez kreatívnak kell lenniük, költőknek, hogy valóban eredeti legyen a világesemény, ne a korábbiak másolata. Ahogy a fiatal olasz Boldog Carlo Acutis mondta: mindenki legyen eredeti, ne pedig másolat. Bátran fogjanak össze a fiatalok, hogy megteremtsék az eredeti világtalálkozót – buzdít a Szentatya.

A válságokat együtt tudjuk leküzdeni, egyedül nem megy. Kihívást jelentenek számunkra, hogy sikerüljön jobb emberként kilábalnunk a krízisből, mely mindig vízválasztó, hiszen soha nem leszünk utána már olyanok, mint előtte voltunk; vagy jobbak, vagy rosszabbak leszünk. Igyekezzetek tehát a legjobbat nyújtani, és használjátok a képzelőerőtöket! A kreativitás költészetével készüljetek 2023 augusztusára – bátorítja a fiatalokat a pápa, aki imáival kíséri őket, hogy a találkozó sok gyümölcsöt hozzon, és mindenki jobb emberként térjen haza utána. Végül arra kéri őket, hogy imádkozzanak érte, mert szüksége van az imákra.

Jézus áldja meg és a Szűzanya őrizze a fiatalokat! – fohászkodik videoüzenetében Ferenc pápa. Majd úgy búcsúzik: – Találkozunk 2023 augusztusában!

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria