Ferenc pápa videoüzenetet küldött az olasz karizmatikus konzultáció online találkozójára

Ferenc pápa – 2021. május 16., vasárnap | 15:48

Ferenc pápa május 15-én videoüzenetet küldött az olasz karizmatikus konzultáció online találkozójára. A szervezetet katolikus és pünkösdi karizmatikus közösségek alkotják. A Szentatya rámutatott az 1992-ben elkezdett párbeszéd fontosságára, és hangsúlyozta a közös szolgálat és a testvériség értékét.

Szeretnék közelebb lépni hozzátok, veletek lenni ezzel a videoüzenettel – kezdte üzenetét a pápa. – Nagyon köszönöm a munkát, amit évek óta végeztek, az 1992-es bari szertartás óta.

A mai találkozó témája a testvériség: a testvéri párbeszéd. Az útmutató az Úr szava: „Menj az én testvéreimhez, és mondd meg nekik, hogy felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, az én Istenemhez és a ti Istenetekhez.” Jézus arra hív minket, hogy hirdessük: velünk van, az Atya előtt áll, elkísér, és arra is hív minket, hogy keresztényként – anélkül, hogy kiemelnénk a közöttünk még mindig fennálló megosztottságot, amely azonban nem akadályoz bennünket a közös munkálkodásban – járjunk együtt az úton, mossuk meg egymás lábát. Emlékezzünk Barira. Szolgáljunk együtt. Legyünk testvérek.

Csatlakozom hozzátok és lélekben részt veszek ezen a találkozón. Imádkozom veletek, imádkozom értetek és arra kérlek titeket, hogy ti is imádkozzatok értem. Testvérek, nagyon köszönöm, hogy egybegyűltetek, ez a testvériség jele – zárta az Olasz Karizmatikus Konzultáció online találkozójára küldött videoüzenetét a pápa.  

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria