Hadirokkantakat fogadott Ferenc pápa

Ferenc pápa – 2023. január 24., kedd | 9:00

A nehéz körülményeket változtassuk pozitív előjelűvé és tegyünk mindennap a békéért – erre buzdította a Hadirokkantak Olasz Szövetsége képviselőit Ferenc pápa december 21-én.

Ferenc pápa szombaton fogadta a katonai szolgálat közben megrokkant embereket tömörítő olasz szervezet képviselőit a Vatikánban.

Erkölcsi és spirituális értéknek nevezte a pápa a Hadirokkantak Olasz Szövetségének tevékenységét, amely igyekszik pozitív előjelet adni a megrokkant személyek súlyos, korlátokkal teli helyzetének. Segítenek nekik a bezárkózás helyett megnyílni a találkozás, az osztozás és a szolidaritás felé, együtt dolgozva, egymást támogatva, ami nagy változásokat eredményezhet. A pápa felidézte Jézus misztériumát, aki Isten szeretetének erejével átalakította a rosszat jóvá. Nem elméleti szinten, hanem saját személyes tapasztalata által, keresztáldozatával üdvözített bennünket.

A pápa beszédének másik központi gondolata a szervezet béke iránti elkötelezettség fontossága volt. Hangsúlyozta, hogy

a háború láttán az ima mellett mindennap úgy nézhetünk szembe a konfliktusokkal, hogy elkerüljük az erőszakot és az elnyomást.

Az olasz szervezet a béke erejévé válhat a társadalomban, véli a Szentatya, ezért kérte a tagokat, segítsék a konfliktusok békés megoldását és keressék a közjót, valamint hívják fel a figyelmet a kevesebb védelmet élvező emberekre. Beszéde végén Ferenc pápa arra kérte az Urat, hogy adja meg a szövetségnek az erőt sokak megsegítéséhez és nehéz körülményeik pozitívvá tételéhez.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria