Ingyenes koronavírus-tesztelést ajánlott Ferenc pápa Róma hajléktalanjainak

Ferenc pápa – 2020. november 13., péntek | 13:38

Naponta félszáz tesztelést tud elvégezni a pápai klinika, amely meghatározatlan időre hirdette meg jótékony szolgálatát a járvány ellen.

Ferenc pápa ingyenes koronavírus-tesztelést ajánlott fel november 12-én Róma hajléktalanjai és szükségben szenvedői számára a szegények világnapja alkalmából – adta hírül a Vatikán. A sajtót Rino Fisichella érsek, az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának elnöke tájékoztatta a közelgő világnaphoz kapcsolódó kezdeményezésekről.

A tesztelést azon a klinikán végzik, amelyet Ferenc pápa pár éve alakíttatott ki a Szent Péter tér szegélyén, hogy alapellátást kaphassanak a legelesettebbek. Akinek negatív a tesztje, az erről igazolást kap, és mehet hajléktalanszállóra, akinek pozitív, azt gyógykezelésre irányítják. Naponta félszáz tesztelést tud elvégezni a pápai klinika, amely határozatlan időre hirdette meg jótékony szolgálatát a járvány ellen.

Olaszországban az egészségügyi rendszer is szolgál ingyenes teszteléssel, naponta átlagosan 200 ezerrel, ám már ennyi sem elégíti ki az igényeket, annyira sokan akarják magukat ellenőriztetni.

A szegények napján – amely e héten vasárnap lesz – Ferenc pápa általában másfél ezer embert lát el ebéddel, ám az idén a járvány miatt ez nem teljesül, viszont ötezer élelmiszercsomagot és 350 ezer maszkot oszt a Vatikán rászoruló családoknak, szegény diákoknak.

Forrás: MTI

Fotó: Pexels.com

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria