Legyetek továbbra is az evangélium hirdetői – Ferenc pápa üzenetet küldött az afrikai püspököknek

Ferenc pápa – 2019. július 23., kedd | 16:05

A Szentatya üzenetben köszöntötte a megalakulásának ötvenedik évfordulóját ünneplő Afrikai és Madagaszkári Püspöki Konferenciák Szimpóziuma (SECAM) július 21. és 28. között zajló ülésének résztvevőit.

Ferenc pápa államtitkára, Pietro Parolin bíboros aláírásával küldött üzenetet a lubangói érseknek, Gabriel Mbilindinek. A jubileumát ünneplő SECAM mostani összejövetele kapcsolódik a földrészen meghirdetett 18. egyházi koordinációs ülés keretébe.

A pápai üzenetet az ugandai apostoli nuncius, Luigi Bianco érsek olvasta föl az ülésen, amelyen 40 afrikai küldöttség volt jelen. A Szentatya hálát ad Istennek a SECAM-tól kapott sok kegyelemért, és azért a testvéri szeretetközösségért, amely az elmúlt 50 évet jellemezte.

A SECAM-ot Szent VI. Pál hívta életre, amikor 1969. július 31. és augusztus 1. között fölkereste az afrikai földrészt (ő volt az első pápa, aki Afrikába utazott). Ferenc pápa – aki 2015-ben járt Ugandában – azért imádkozik, hogy az Afrikai és Madagaszkári Püspöki Konferenciák Szimpóziumának tagjai megerősödjenek az evangelizációért végzett munkában, a missziós tanítványok küldetésében, és az evangélium hassa át életüket, hogy azt elvihessék másoknak. Üzenete végén a pápa áldását küldi rájuk.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican news

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria