Májusban Máltára látogat a pápa

Ferenc pápa – 2020. február 10., hétfő | 19:55

Ferenc pápa május végén egynapos apostoli látogatásra a Mediterráneum szívébe, Málta szigetére látogat – adta hírül február 10-én a Szentszék sajtóközpontja. A pápalátogatás logója a befogadás üzenetét közvetíti.

„A Máltai Köztársaság elnökének, a máltai állami szerveknek és az ország katolikus egyházának meghívását elfogadva Ferenc pápa apostoli látogatást tesz Málta és Gozo szigetén 2020. május 31-én, vasárnap” – olvasható a kiadott közleményben.

A látogatás logója egy keresztet ábrázol, ami felé kezek nyúlnak egy hullámokon hánykolódó hajóból. A kezek a keresztény ember befogadását jelképzik, aki a bajban lévő és sorsukra hagyott felebarátai felé fordul. A bárka Pál apostol Málta szigeténél elszenvedett drámai hajótörésére utal (ApCsel 27,27–44), egyúttal felidézi a máltaiak befogadó magatartását az apostol és hajótörött társai iránt (ApCsel 28,1–10). Ferenc pápa előző katekézissorozatának utolsó alkalmait ennek a témának szentelte. A látogatás mottója: „A máltaiak igen emberségesen bántak velünk” (ApCsel 28,2).

Málta szigetét Szent II. János Pál pápa 1990. május 25. és 27. között látogatta meg, XVI. Benedek pápa pedig 2010. április 17–18-án kereste fel.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria