Mit ebédelt Ferenc pápa Csíksomlyón?

Ferenc pápa – 2019. június 3., hétfő | 15:54

Ferenc pápa a Csíksomlyón megtartott június 1-jei szentmise után a kegytemplom közelében található Jakab Antal Tanulmányi Házban fogyasztott el könnyű ebédet, és megpihent, mielőtt továbbindult.

A szervezők a Maszol.ro erdélyi magyar hírportálnak elmondták: a pápának szánt ebéd szervezése és formája többször átalakult az eredeti tervekhez képest, mert az időjárás jelentősen átírta a forgatókönyvet. Végül az állófogadás mellett döntöttek, ami nagyon rövid ideig tartott.

A Jakab Antal Tanulmányi Házban zöldséglevest és választható második fogást szolgáltak fel a Szentatyának: hal, illetve csirkeszelet volt a menü, krumplival, illetve vegyes zöldségkörettel. Az ebéd után Ferenc pápa egy rövid időre elvonult megpihenni, majd találkozott és kezet fogott a csíksomlyói pápalátogatást előkészítő főegyházmegyei bizottság tagjaival, akiknek megköszönte a munkát.

Ferenc pápa gratulált, és emlékül egy-egy rózsafüzért ajándékozott a szervezőknek. A Szentatya kölcsönös imát kért a ferences szerzetesektől, hogy ezzel támogassák egymást.

Ezt követően már napfényes, meleg időben végighaladt a Jakab Antal Tanulmányi Ház udvarán Jakubinyi György érsek kíséretében, majd beszállt az őt továbbszállító autóba, és elindult a látogatás következő helyszínére, Jászvásárba.

Forrás: Maszol.ro

Fotó: Gyulafehérvári Caritas

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria