Novembertől ismét online közvetítik az Apostoli Palota könyvtárából a szerdai katekéziseket

Ferenc pápa – 2020. október 30., péntek | 16:45

A Covid-19-járvány terjedése miatt az audiencián részt vevő hívek egészségének védelme érdekében november 4-től ismét az Apostoli Palota könyvtárában tartja meg Ferenc pápa a szerda délelőtti katekézisét, ahonnan a járvány első hullámában, augusztus 26-ig közvetítették a kihallgatásokat.

A szentszéki sajtóközpont tájékoztatása szerint azért döntöttek ismét az online közvetítés mellett, mert az október 21-i általános kihallgatás után kiderült, hogy az egyik résztvevő koronavírusos volt. E döntés azt szolgálja, hogy kizárják a jelen lévő személyeket fenyegető hasonló egészségügyi kockázatokat.

Szeptember 2-án Ferenc pápa örömmel tartotta meg ismét nyilvánosan az általános audienciát; előtte hónapokig a hívek részvetele nélkül mondta el katekéziseit. A karantén után a vatikáni Szent Damázusz-udvarban találkozott először újra személyesen a hívekkel: „Megannyi hónap elteltével ismét szemtől szembe és nem a képernyőkön keresztül találkozunk. Szemtől szembe. Ez gyönyörű!” – fogalmazott akkor a Szentatya.

Idén először február 26-tól álltak át az online közvetítésre a Vatikánban, igazodva a járványellenes egészségügyi intézkedésekhez. Most ismét megkívánja a helyzet a fokozott óvatosságot, ezért a pápa november első szerdájától újra az Apostoli Palota könyvtárából szól majd a világ katolikusaihoz.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria