Ferenc pápa levelet küldött a 43. európai taizéi találkozó résztvevőinek

Ferenc pápa – 2020. december 30., szerda | 10:00

Pietro Parolin bíboros államtitkár aláírásával Ferenc pápa levelet küldött a 43. európai taizéi találkozó résztvevőinek, akik többségükben az interneten keresztül kapcsolódnak be a rendezvénybe, melyben arra biztatja a fiatalokat, hogy most, e különösen nehéz helyzetben merjenek remélni minden reménytelenség ellenére.

Kedves fiatalok, a taizéi közösség több mint negyven éve minden esztendőben előkészít egy európai találkozót a földrész egyik nagyvárosában fiatalok számára. Ferenc pápa idén is örömmel csatlakozik hozzátok gondolatban és imádságban. Az egészségügyi helyzet ezúttal nem tette lehetővé az ilyen összejövetel megtartását, de ti kreativitást és képzelőerőt tanúsítottatok: jóllehet szétszórtan, különféle helyeken vagytok, mégis az új kommunikációs eszközöknek köszönhetően soha nem látott módon kapcsolódtok össze, és így kiterjesztitek ezt a találkozót a különböző földrészeken élő fiatalokra. E napok során, amikor együtt imádkoztok, hitben és bizalomban támogatjátok egymást, hogy tudjatok reménykedni „alkalmas és alkalmatlan időben” is, ami összecseng a „Remélni minden időben” üzenettel, a 2021-es év zarándokútjának mottójával.

Ahogy a Szentatya említi Mindnyájan testvérek enciklikájában: „Elszigetelten senki sem tud szembesülni az élettel. Szükségünk van egy olyan közösségre, amely támogat bennünket, segít nekünk, és amelyben segítjük egymást előretekinteni” (FT, 8). Ne tartozz azok közé, akik kétségbeesést vetnek, és állandó bizalmatlanságot keltenek, mert ez kioltaná a remény erejét, amit a feltámadt Krisztus Lelke nyújt nekünk! Éppen ellenkezőleg, engedd, hogy ez a remény benned lakjon, mert ez ad bátorságot neked, hogy Krisztust kövesd, és hogy együttműködhess a leginkább rászorulókkal, különösen azokkal, akiknek nehéz szembenézniük a jelenkor nehézségeivel. „A remény merész, képes túllátni a személyes kényelmen és biztonságon, a láthatárt beszűkítő megszorításokon, hogy megnyílhass az életet szebbé és méltóbbá tevő nagy eszmék előtt. Járjunk reményben!” (FT, 55). Egész évben tovább folytathatjuk a találkozás és testvériség kultúrájának fejlesztését, hogy együtt haladjunk a remény felé, melyet Krisztus feltámadása tárt fel.

Kedves fiatalok, a Szentatya megáld mindenkit, a taizéi közösség testvéreit, valamint családjaitokat és mindazokat, akik szerte a világon részt vesznek veletek együtt ezen a nemzetközi találkozón – zárul Pietro Parolin bíboros államtitkár levele a 43. európai taizéi találkozó résztvevőinek.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria