Súlyos sérüléseket szenvedett a paralimpikon – A pápa levelet írt neki

Ferenc pápa – 2020. június 24., szerda | 15:21

Ferenc pápa levélben fejezte ki közelségét a korábbi Forma–1-es versenyzőnek, majd paralimpiai bajnoknak, Alex Zanardinak, aki súlyos fejsérülést szenvedett múlt pénteken, június 19-én, amikor egy olasz versenyen egy teherautóval ütközött.

A Gazzetta dello Sport című lapban publikált, kézzel írt levél megható szavakkal fordul a sienai kórház intenzív osztályán fekvő paralimpikonhoz. A most 53 éves Alex Zanardi mindkét lábát elvesztette 2001-ben egy németországi autóversenyen. Felépülése után kezdett handbike-ozni, és abban is kimagasló eredményeket ért el, összesen négy paralimpiai aranyérem birtokosa.

A versenyző csatlakozott Ferenc pápa jótékonysági kezdeményezéséhez is, mellyel június folyamán az olasz kórházaknak gyűjtenek adományokat, elsősorban a bergamói és a bresciai kórháznak, amelyek a koronavírus-járvány által leginkább sújtott térségben működnek.

Zanardi sokak számára inspiráló példakép, aki mosolyogva tért vissza 2001-es súlyos balesete után, és megmutatta, hogy így is lehet teljes életet élni.

Drága Alessandro,

a te történeted példa arra, hogyan lehet újrakezdeni, amikor váratlan megállásra kényszerülünk. Te a sporton keresztül arra tanítottál minket, hogy főszereplők legyünk az életünkben; a fogyatékot az emberség leckéjévé tetted. Köszönjük neked, hogy erőt adtál azoknak, akik már elveszítették azt. Ebben a fájdalmas időszakban lélekben közel vagyok hozzád, és imádkozom érted és a családodért. Isten áldjon meg, és a Szűzanya oltalmazzon!

Testvéri szeretettel:

Ferenc

Forrás és fotó: Vatican News, CEI

Magyar Kurír
(vn)

Kapcsolódó fotógaléria