Szlovákia a remény jeleként fogadja Ferenc pápa apostoli látogatását

Ferenc pápa – 2021. július 5., hétfő | 17:22

Ferenc pápát hivatalosan 2020. december 14-én hívta meg szlovákiai látogatásra Zuzana Čaputová köztársasági elnök, akit az Apostoli Palotában fogadott a Szentatya. A szlovák államfő a tavalyi vatikáni audiencia után újságírók kérdéseire válaszolva elmondta, a pápa elfogadta meghívását, feltételként jelölve meg a járványhelyzetet és saját egészségi állapotát.

A látogatás hivatalos bejelentése után, július 4-én, vasárnap Zuzana Čaputová örömének adott hangot, hogy a Szentatya elfogadta a meghívást. Ferenc pápa jelenléte Szlovákiában a kiengesztelődés és a remény üzenete lesz mindenki számára a jelenlegi nehéz időkben – fogalmazott a szlovák köztársasági elnök.

Matteo Bruni szentszéki szóvivő vasárnapi nyilatkozata szerint a pápa a szlovákiai főváros, Pozsony mellett Eperjes, Kassa és Sasvár városokat is felkeresi. Az út részletes programját később teszik közzé.

A vasárnapi Úrangyala elimádkozása után Ferenc pápa imákat kért szeptemberi budapesti és szlovákiai útjáért. A pápa szeptember 12-én, vasárnap délelőtt Budapesten koncelebrált szentmisével lezárja a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, majd e nap délutánján kezdi meg szeptember 15-ig tartó szlovákiai apostoli látogatását.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria