„Fel a szíveket az ég felé!” mottóval szervezik meg az idei Szeretetnapot Győrben

Hazai – 2019. május 16., csütörtök | 19:15

Idén a dévai Szent Ferenc Alapítvány intézményeiben nevelt gyermekek javára felajánlott Szeretetnapot május 25-én, szombaton rendezik meg Győrben. A programok a szegények megsegítése iránt elkötelezett Boldog Apor Vilmos vértanú püspök gondolatára épülnek: „Fel a szíveket az ég felé!”

A Szeretetnap a Nagyboldogasszony-székesegyházban, szentmisével kezdődik, melynek főcelebránsa Veres András megyéspüspök lesz.

11.30-kor megnyitják a Püspökvár kertjének kapuit a látogatók előtt, ahol délben a nagyszalontai Szent Antal Gyermekvédelmi Központ fiataljai előadásával, majd a győri Liszt Ferenc Zeneiskola Fúvószenekarának koncertjével várják az érdeklődőket. 13.30-kor a legfiatalabb látogatók Vitéz László történetét ismerhetik meg Pályi János bábjátéka által. 14.30-kor a Szabóky Adolf Szakiskola tanulói mutatkoznak be a színpadon.

E programokat követően Böjte Csaba ferences szerzetessel, a dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítójával beszélget Kálmán Imre, a Brenner János Hittudományi Főiskola prefektusa és Várkonyi Borbála, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkárságának munkatársa.

A beszélgetés után az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont diákjai A két Lotti című musicalt adják elő a színpadon.

A Szeretetnap 17.30-kor főpásztori áldással zárul.

A családokat kézműves- és gasztronómiai standokkal, játszósarokkal várják. A belépés ingyenes, adományokat azonban szívesen fogadnak a dévai Szent Ferenc Alapítvány javára.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria