„Kérjétek az aratás urát…” Bodajkon! – A hivatásokért szóló imára hív Spányi Antal

Hazai – 2022. május 27., péntek | 20:54

Június 4-én, pünkösd előtti szombaton Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök imádságra hívja az egyházmegye papságát, a szerzeteseket, a fiatalokat, a családokat, a Prohászka Imaszövetség tagjait Bodajkra, a Mindenkor Segítő Szűz Mária kegyhelyére, hogy együtt fohászkodjanak új papi és szerzetesi hivatásokért. A zarándoklat mottója: „Kérjétek az aratás urát…” (Mt 9,38).

Az imádságos nap tervezett programja:

A zarándoklat koncelebrált szabadtéri szentmisével kezdődik délelőtt 10 órakor, melynek keretében a világi lelkipásztori munkatársak átveszik megbízólevelüket.
A szentmise után szentségimádást és szentségi körmenetet tartanak, majd imádkoznak a Bodajki Mindenkor Segítő Szűzanya kegyképe előtt.

Az imádság után 11.30 körül a Székesfehérvári Egyházmegyében működő női és férfi szerzetesrendek, valamint az egyházmegye papnövendékei rövid bemutatkozásra kapnak lehetőséget. Ezt követően, de legkésőbb 13 órakor litániával fejeződik be a papi és szerzetesi hivatásokért felajánlott imádságos együttlét.

„Kérjük együtt Egyházunk Anyját, járjon közben Jézusnál, aki meghívta apostolait és a lelkek halászaivá tette őket, hogy ma is hívjon magához buzgó fiatalokat, akik tanítványaivá és segítőivé válnak. Imádkozzunk, hogy minél többen kövessék a hívó szót, éledjen fel bennük a világ üdvözítése iránti vágy. Folytassák Krisztus művét a földön, építsék Titokzatos Testét, az Egyházat. Ne szűnjék meg a papok keze által bemutatott áldozat oltárainkon és az Egyház a föld sója és a világ világossága legyen.”

A program bővebben ITT olvasható.

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria