„Vegyétek, ez az én testem!” – 78 országból csatlakoztak a világméretű imalánchoz

Hazai – 2021. június 6., vasárnap | 17:25

Több tízezer hívő imádkozott együtt szerte a világon templomokban, kápolnákban, és otthonukból is sokan bekapcsolódtak június 5-én, úrnapja ünnepének szombatján a szentségimádási és imaalkalomba a budapesti eucharisztikus kongresszus szervezőinek meghívására.

Erdő Péter bíboros és a szeptemberi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust szervező titkárság meghívására június 5-én, úrnapja ünnepének szombatján ismét több tízezren dicsőítették együtt az Oltáriszentségben jelen lévő Jézust szerte a világon. Ez volt a nyolcadik ilyen szentségimádási és imaalkalom. Európa szinte minden országa csatlakozott.

Az eddigi szentségimádások közül most kapcsolódtak be a legtöbben, 78 országból, több mint 1700 helyszínről csatlakoztak, többek között Pakisztánból, Kazahsztánból, Beninből, de a részt vevő országok között találhattuk Izlandot, az Egyesült Arab Emírségeket, Chilét, Új-Zélandot, és számos más távoli, illetve nem jellemzően katolikus országot is.

A legtöbben Tajvan egyik katolikus templomában gyűltek össze, ott 330-an adoráltak. Hiroshimában a Nagyboldogasszony-székesegyháznál volt imádság, amelyet a helyiek a világbéke székesegyházának is hívnak. Az imalánc utáni beszámolók szinte kivétel nélkül kitérnek arra, mennyire sokat jelentett az imádkozóknak a személyes jelenlét, az Eucharisztia kézzel fogható valósága. Sokan csatlakoztak az imalánchoz otthonaikból. Az ő bekapcsolódásukat segítendő, Magyarország mellett az Amerikai Egyesült Államok, Mexikó, Írország és sok más ország templomaiból, kápolnáiból volt élő közvetítés. Egyes helyszínek élő közvetítését több mint ezren nézték; sokan imaszándékaikat osztották meg a videó alatti hozzászólásokban.

Erdő Péter bíboros korábban így nyilatkozott a szentségimádási lánccal kapcsolatban:

Legyen ez a világméretű szentségimádás az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készületünk állomása, s éljük át újra Isten megújító szeretetét! Amikor Jézus Krisztus feltámadása után búcsúzott tanítványaitól, elküldte őket az egész világra, hogy hirdessék az örömhírt. Megígérte, hogy velük lesz mindennap, a világ végezetéig. Velünk van tanításában, kegyelmében, szentségeiben, de különösen velünk van az Eucharisztia ünneplésében és az Oltáriszentségben, melyet szentmisén kívül is imádattal veszünk körül.”

A szervezők kérik a résztvevőket, hogy akinek lehetősége van, küldjön a szentségimádások helyszínéről rövid beszámolót, visszajelzést, fényképet a corpus@iec2020.hu címre.

A 2017-ben elkezdett szentségimádási lánc folytatódik! A NEK Titkárság munkatársai a 2021-es Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus után az alábbi időpontban hívják imádkozni legközelebb a hívőket: 2021. november 20., szombat.

Forrás: NEK Titkárság

Fotó: Ambrus Marcsi

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria