Böjte Csaba a csongrádi Nagyboldogasszony-templomban mutatott be szentmisét

Hazai – 2022. január 24., hétfő | 11:16

A csongrádi Nagyboldogasszony-templomban mutatott be szentmisét Böjte Csaba ferences rendi szerzetes január 18-án. Az elmúlt évek bizonytalansága után az evangélium nyújthat reményt – bátorította a híveket Csaba testvér, aki arról is beszélt, a szeretet megtanulható.

Teljesen megtelt a csongrádi Nagyboldogasszony-templom a Böjte Csaba által bemutatott szentmisén: rengetegen voltak kíváncsiak az általa közvetített üzenetre. A szerzetes több megindító személyes történettel is rámutatott a hit erejére és a remény fontosságára.

Ezen a vidéken is ránehezedett az emberekre a pandémia, az elmúlt évek bizonytalansága. Sokan elkeseredtek, elszaporodtak a szomorú dolgok. Úgy gondolom, hogy

szükségünk van az evangéliumi reményre, amit Jézus Krisztus hozott el közénk, és jó, hogy ha egy kicsit megfürdetjük a lelkünket ebben.

Nekünk, papoknak is az a dolgunk, hogy ezt a krisztusi reményt hirdessük – nyilatkozta Böjte Csaba a Délmagyar.hu hírportálnak.

A ferences szerzetes azt vallja, hogy a szeretet parancsát elsajátíthatják az emberek. – Jézus el mert közénk jönni, hogy megváltsa ezt a világot. Hitt abban, hogy a mennyei atya által üzent jó hír, a szeretet parancsa megtanítható az embereknek. Mert közénk jönni, bízott bennünk, hogy majd csak megtanulják az emberek, hogy jobb békében, szeretetben, jó testvérekként élni, mint háborúzni, veszekedni és civakodni. Azt hiszem, hogy mi ezt a krisztusi hitet, ezt a reményt kell hogy magunkévá tegyük.

Ha ő bízik bennünk, akkor mi is bízzunk magunkban és egymásban, és az Isten által teremtett szép világban

– fogalmazott Böjte Csaba.

Mint elmondta, nem először fordult meg a környéken, szívesen jár Csongrádon. – Nem csak megismertem, de meg is szerettem az ittenieket, sok nagyszerű ember él itt. A gyerekeink [ti. a dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthonainak neveltjei – a szerk.] is sokszor voltak ezen a vidéken, mindig örömmel jöttünk. Mi hegyek között élünk, ez egészen más típusú táj, nagyon szeretünk itt lenni – tette hozzá a szerzetes.

Forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegye/Délmagyar.hu

Fotó: Karnok Csaba

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria