A Győri Egyházmegye rendelkezése a járványügyi korlátozások enyhítéséről

Hazai – 2020. június 24., szerda | 13:50

Az alábbiakban Veres András győri megyéspüspök 2020. június 23-án kelt köriratát közöljük a járványügyi korlátozások enyhítéséről.

A Magyar Kormány a járványügyi korlátozások újabb enyhítéséről döntött, amely döntések 2020. június 18-án léptek hatályba. A másfél méteres kötelező védőtávolságot a jogszabály kötelezően már nem írja elő, ugyanígy a védőmaszk viselete már csak bizonyos helyeken kötelező (például tömegközlekedés, üzletek, patika), azonban nagyobb helyeken (például színház, mozi stb.) már nem kötelező. A jogszabály a templomokról nem rendelkezik, így a mai naptól a másfél méteres védőtávolság megtartása templomainkban már nem kötelező, ugyanígy a védőmaszk viselése sem. Az 500 fő fölötti rendezvények zárt helyen továbbra sem tarthatóak.

További intézkedésig fennmarad templomainkban a szenteltvíztartók üresen tartása és az Oltáriszentség kizárólag kézbe történő kiszolgáltatása. A többi szentség kiszolgáltatása végezhető a járvány kitörése előtti szokott módon. A szentmiséken továbbra is el kell hagyni a békeköszöntést kézfogással. Kérem, hogy a perselyadományokat ezután is, ha lehetséges, távozáskor, a kijáratnál helyezzék a hívek a kosarakba.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria