A Győri Egyházmegyei Karitász által összegyűjtött angyalbatyuk is úton vannak Kárpátaljára

Hazai – 2021. december 15., szerda | 9:49

Csatlakozva a Katolikus Karitász hagyományos adventi akciójához, a Győri Egyházmegyei Karitász is az egyházmegye egészét érintő összefogással gyűjtötte az angyalbatyukat a kárpátaljai gyerekek számára.

Idén négy helyszínen, Győrben, Mosonmagyaróváron, Sopronban és Szákszenden gyűltek az angyalbatyuk, az akcióba mások mellett bekapcsolódott a mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda, valamint a szanyi Szent Anna Katolikus Általános Iskola és Óvoda is.

December 9-i egyházmegyei körútjuk során a segélyszervezet munkatársai összesen 441 darab angyalbatyut gyűjtöttek össze, melyeket néhány nappal később Budapestre, majd Kárpátaljára szállítanak tovább, hogy sok-sok kisgyerek karácsonyát tehessék egy kicsit szebbé.

Az országos akció lényege, hogy a jószándékú adakozók – magánszemélyek, plébániai önkéntesek vagy épp diákok – egy cipősdoboznyi játék- és ajándékcsomagot készítenek szegény sorsú gyermekek számára, a helyi karitászcsoportok pedig vállalják a gyűjtés koordinálását.

A szervezők köszönik minden jószándékú adakozó, önkéntes és közreműködő szolgálatát!

Forrás és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria