A jövő társadalma – Idén Pécsre vár a Kattárs

Hazai – 2019. július 12., péntek | 18:28

A Pécsi Egyházmegye ad otthont az idei Katolikus Társadalmi Napoknak (Kattárs). A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Caritas in Veritate Bizottsága által 2013 óta minden évben megrendezett, több ezer látogatót vonzó programsorozatot szeptember 27. és 29. között tartják Pécsett.

Az ország különböző nagyvárosaiban megszervezett eseménysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet az Egyház értékeinek sokszínűségére és társadalomformáló szerepére.

A pécsi Kattárs megnyitóját szeptember 27-én tartják a város Széchenyi terén; 18 órakor szentmisét mutat be Székely János szombathelyi megyéspüspök, a Caritas in Veritate Bizottság elnöke. Szeptember 28-án Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek celebrál szentmisét. Az idei Katolikus Társadalmi Napok záró szentmiséjének főcelebránsa Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke lesz.

Az idei rendezvény mottója: „A jövő társadalma”. Az egyházi értékek, tevékenységek, intézmények bemutatására a Széchenyi téren és a Jókai téren felállított sátrakban, illetve konferencián, pódiumbeszélgetéseken és előadásokon lesz lehetőség. A háromnapos rendezvénysorozat programjai között aktuális társadalmi kérdésekről folytatott kerekasztal-beszélgetések, előadások, koncertek is szerepelnek.

A Kattárs folyamatosan bővülő programkínálatát a rendezvény honlapján és Facebook-oldalán is követhetik az érdeklődők.

A program részeként a pécsi Színház téren, a Közösségek Ünnepe megrendezésével az élő Egyház szegmenseit is szeretnék megmutatni, ezért továbbra is várják a plébániák, közösségek jelentkezését a pasztoralis.iroda@pecs.egyhazmegye.hu e-mail-címre.

Forrás és fotó: MKPK Caritas in Veritate Bizottsága

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria