A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége csatlakozik a koronavírus miatt árván maradtak megsegítéséhez

Hazai – 2021. április 22., csütörtök | 14:10

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) támogatja Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita kezdeményezését, amelynek célja a koronavírus miatt árván maradt gyermekek megsegítése.

A KÉSZ fontosnak tartja, hogy csatlakozzon ehhez a nemes, pártpolitikától független és a keresztény szolidaritást is tükröző tevékenységhez, ezért gyűjtést hirdetett tagjai körében a Regőczi Istvánról elnevezett alapítvány támogatására.

Hazánkban több mint hatszáz olyan gyermek él, aki a koronavírus-járvány miatt veszítette el szüleit. Ezeknek a gyermekeknek hosszú távon van szükségük patronálásra, ezért hívta életre az államfő és felesége a Regőczi István Alapítványt.

A KÉSZ vállalta, hogy a tagjai által a covid-árvák javára felajánlott pénzbeli adományokat egy összegben eljuttatja a jelenleg bejegyzés alatt álló alapítvány számára.

„Örömünkben, hogy sokan vagyunk, akik nagyobb veszteség nélkül eddig átvészeltük a járványt, ne feledkezzünk meg azokról, akiknek most minden odafigyelésre és támogatásra szükségük van. Mutassuk meg, hogy együtt sokra vagyunk képesek!” – fogalmaz felhívásában a KÉSZ vezetősége.

A támogatás eljuttatásának módjáról bővebben ITT olvashatnak.

Forrás és fotó: KÉSZ

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria