A Máltai Szeretetszolgálat munkatársainak elismerése

Hazai – 2015. november 17., kedd | 11:42

November 16-án, a szociális munka napján a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pécsi csoportja, valamint komáromi és budapesti dolgozói is elismerésben részesültek. Korábban a belügyminiszter tüntette ki a migránshelyzetben nyújtott kimagasló szakmai tevékenységéért a szervezet két munkatársát.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata fáradhatatlan önkéntes szociális munkájának elismeréseként Esztergár Lajos-díjat adományozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pécsi csoportjának. Az elismerést november 16-án, a szociális munka napján tartott ünnepségen adták át.

Ugyanezen a napon a főváros XII. kerületében élő hajléktalanok rehabilitációja érdekében tett többéves erőfeszítéseiért, az értük végzett szociális munka fejlesztésére irányuló törekvéseiért Pokorni Zoltán, a budapest-hegyvidéki önkormányzat polgármestere elismerő oklevelet adott át Bodor Katalinnak, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat utcai gondozószolgálata vezetőjének.

A komáromi önkormányzat – a szociális ellátás területén példamutató, kiemelkedő munkát végző szakemberek elismerésére létrehozott – Salkaházi Sára-díjjal tüntette ki Bodó Jánost, a segélyszervezet komáromi csoportjának tagját. A méltatásban elhangzott: a nyugdíjas férfi a helyi szervezet egyik alapítója volt, részt vesz a jótékonysági munkában, a betegellátásban, az idős emberek gondozásában, és rendszeresen karbantartja a szeretetszolgálat nappali intézményét.

Pintér Sándor belügyminiszter korábban, az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából a migrációs helyzetben nyújtott kimagasló szakmai tevékenysége elismeréséül „A köz szolgálatáért” érdemjel arany fokozatát adományozta Jobbágyné Berta Izabellának, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat háziorvosi szolgálata vezetőjének és Solymári Dánielnek, a szervezet programvezetőjének.

Forrás és fotó: Máltai.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria