Fát ültettek a tavaly megkeresztelt gyerekeknek az egyekiek

Hazai – 2021. május 7., péntek | 9:00

A december 8-ig tartó Szent József-évhez kapcsolódva a Hajdú-Bihar megyei Egyek nagyközség Szent József-plébániájának képviselő-testülete május 2-án, Munkás Szent József emléknapjához kapcsolódva, az egyházközségi búcsú ünnepén fát ültetett az előző évben megkeresztelt gyermekek tiszteletére hagyományteremtő céllal.

A tizenkilenc megkeresztelt közös fáját, amelynek tövénél apró fehér köveket helyeztek el a gyerekek nevével, az egyeki karitászház udvarán ültették el. A fán elhelyezett emléktábla egyaránt felhívja hívők és nem hívők figyelmét arra, hogy az élet Isten ajándéka, amelyet óvni és gondozni kell. A különleges faültetésre meghívták az ünnepelt családokat is.

Mint ahogyan a fa erőben és szépségben egyaránt növekszik Isten szabad ege alatt, úgy növekedjenek ezek a gyermekek erősségben, korban, bölcsességben, kedvességben és szeretetben családjuk és az Egyház szeretetével körülvéve – olvasható a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye híradásában.

A közösség ezt követően kerékpáros túrán vett részt. Egyek-Félhalomra látogattak el, ahol megismerhették a 1879-ben állított út menti kereszt történetét, majd közösen imádkozták el a loretói litániát.

Forrás és fotó: Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye/PlebaniaTeam

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria