A Nyíregyházi Egyházmegye munkatársainak találkozója

Hazai – 2020. augusztus 24., hétfő | 11:46

A Vidor Fesztivál kulturális kikapcsolódást nyújtó hetében, augusztus 22-én kötetlen találkozóra hívta munkatársait a Nyíregyházi Egyházmegye Nyíregyháza szívébe, a szabadtéri színpad rózsakertjébe.

Szabó Tamás, az egyházmegye pasztorális helynöke, a rendezvény főszervezője elmondta az összejövetel célját: „Megtisztelni az egyházközségeink vezetőit, parókusait, tisztelendőasszonyait, az intézményeink vezetőit, megköszönni nekik a munkát, amit pasztorális, szociális, oktatási területen végeznek, végeztek az elmúlt évben, hónapokban. Mindannyian tudjuk, hogy lelkileg nehéz időszakon vagyunk túl: a megváltozott külső körülmények sok emberben kérdéseket vetettek föl, s úgy gondoltuk, hogy ez kiváló alkalom és lehetőség arra, hogy a kultúra mellett a találkozásnak is teret adjunk, beszélgessünk, közösségünket erősítsük, akár abban is, hogy jó görögkatolikusnak lenni, valamint lássuk, milyen színes a Nyíregyházi Egyházmegye.”

A program feltöltődést is kínált mindazoknak, akik eljöttek, hiszen a rózsakertben a térzene mellett a Vidor Fesztivál versenyprogramjának egyik színdarabját, a Kaposvári Csiky Gergely Színház vendégjátékát, a Buborékok című darabot is megtekinthették a vendégek.

A Nyíregyházi Egyházmegye ötéves fennállása során ez a második év, amikor minden intézményvezető az általa meghívott kollégákkal, minden parókus családjával és saját közösségének néhány hívével együtt részt vett ilyen eseményen.

A köszönet szavai hangzottak a megnyitót tartó Szocska A. Ábel megyéspüspöktől is az egyházmegye munkatársai és a szolgálatot teljesítő testvérek felé. A főpásztor azt kívánta, hogy – mint minden egyes találkozás életünkben – ez az alkalom is tegyen gazdagabbá  minket lelkileg.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: P. Tóth Nóra

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria