A Sant’Egidio közösség a szegények világnapján felkeresi Budapesten hajléktalan barátait

Hazai – 2020. november 13., péntek | 16:45

Ferenc pápa rendelkezése szerint az egyházi év utolsó előtti vasárnapján tartjuk a szegények világnapját. Idén nem lehet beltéri programot szervezni, ezért a közösség tagjai az utcára viszik az ennivalót a szegényeknek, és ehhez szívesen fogadnak segítséget.

A Sant’Egidio közösség a járvány miatt nem tudja terített asztallal várni az ünnepeken azokat a barátait, akik az utcán élnek. A szegények napján azonban szeretnének más módon ennivalóval a segítségükre sietni. A budapesti esemény vasárnap, november 15-én 14–15.30 között lesz, előreláthatólag a Kálvin, a Boráros, a Deák és a Blaha Lujza téren.

Akinek van kedve csatlakozni, kérik, ne üres kézzel jöjjön. Amire szükség van: otthon, maszkban és jól megmosott kézzel készített, előrecsomagolt szendvics, könnyen nyitható májkrém vagy olajos halkonzerv, banán, termoszban forró tea.

Akinek van kedve és módja segíteni, jelezze az alábbi e-mail-címen: santegidio.budapest@gmail.com vagy az erre létrehozott Facebook-eseménynél. Fontos előre tudni, hány ember vesz részt az eseményen, mert az előírásokat betartva kis csoportokban indulnak el majd a helyszínekre.

Forrás: Sant’Egidio közösség

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria