A Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium felvételt hirdet a 2020/21-es tanévre

Hazai – 2020. július 27., hétfő | 11:42

A Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában működő intézménybe azoknak a diákoknak a jelentkezését várják, akik felsőoktatási tanulmányaik magas szintű végzése mellett elfogadják a szakkollégium keresztény értékrendjét, vállalják a tanulmányi, kulturális és közösségi programokban való részvételt és a közös diákéletet roma társaikkal.

A Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium (SZKRSZ) célja olyan, többségében roma származású, elkötelezett keresztény értelmiségiek nevelése, akik egyfelől a legmagasabb szintre törekednek szakmájukban, másfelől hitelesen képviselik népcsoportjukat, annak kultúráját és hitüket. Kollégiumuk olyan fiatalokat kíván támogatni, akik szakmájukban kimagasló eredményt nyújtva – társadalmi problémákra érzékeny emberként – a cigányság felemelkedését és a cigány–nem cigány együttélést segítik elő.

Küldetésük olyan érett, felelősségvállalásra képes, keresztény értékrendű cigány és nem cigány értelmiségek nevelése, akik a szakmai kiválóság mellett képesek széles körű társadalmi párbeszédre, önmaguk és környezetük formálására, kibontakoztatják képességeiket, és felismerik küldetésüket.

Jelentkezni a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium honlapján lehet, az online felület kitöltésével. A jelentkezés a férőhelyek betöltéséig folyamatos.

További tájékoztatás a titkarsag@szkrsz.hu e-mail-címen, vagy a +36 20/450-4533 telefonszámon kérhető.

Forrás és fotó: Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria