A Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium projektje Arlóért: SZIKsong koncertek az online térben

Hazai – 2020. október 20., kedd | 9:02

Janka György szakkollégista ismertetését és felhívását olvashatják az alábbiakban a budapesti Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium SZIKsong projektjéről, valamint a kezdeményezéshez kapcsolódóan a jezsuiták arlói romapasztorációja támogatásának lehetőségéről.

A 2019/20-as tanévben indult el a budapesti Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium „SZIKsong” elnevezésű projektje a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium öregdiákjainak kezdeményezésére. A program célja a kollégium szakmai, társadalmi és szociális projektjei mellett egy kulturális, zenei kezdeményezés megvalósítása; hogy a szakkollégisták tanulmányi és versenyeredményeiken túl egy másik arcukat is megmutathassák.

Az előző tanévben négy koncertet adtak a budapesti Jézus Szíve jezsuita templom altemplomában, mindegyiket legalább százfős közönség előtt.

A járványhelyzet miatt most az online térbe költözött át a projekt.

Három online koncertet terveznek ebben a félévben; az első már meg is valósult október 14-én, a következő alkalmakra novemberben és decemberben kerül sor.

A koncerteket a SZIKsong Facebook-oldalán lehet követni.

A társadalmi felelősségvállalás jegyében jótékonysági kezdeményezést is szerveznek a koncertsorozat kapcsán. A kollégiumi közösség tagjai szívükön viselik a jezsuita rendtartomány új romamisszióját és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Arlón élő gyerekek sorsát. Gyűjtésükkel a községben induló önkéntesprogram helyszínéül szolgáló, a leendő önkénteseknek szállást nyújtó Jelenlét Ház felújítási költségeihez szeretnének legalább félmillió forinttal hozzájárulni.

A projekt támogatására ITT van lehetőség.

Forrás és fotó: Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria