A Szeretet képmásai vagyunk – Búcsúi szentmise Nagyrécsén

Hazai – 2020. július 1., szerda | 9:45

150 éve, 1870-ben szentelték fel a nagyrécsei Szent László-templomot, melynek búcsúnapján Varga László megyéspüspök celebrált ünnepi szentmisét.

A búcsúi szentmise előtt Kiefer Károly, a település alpolgármestere, a nagyrécsei egyházközség világi elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd Varga László megyéspüspök megáldotta a templomot.

A főpásztor prédikációjában a főparancsról beszélt. „Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből! Szeresd felebarátodat, mint önmagadat!” – idézte a Szentírás szavait, majd hozzátette: „Isten maga a Szeretet. Nem egy elvont fogalom, hanem egy élő személy. Az Atya szenvedélyes szeretettel szereti a Fiút, a Fiú szenvedélyesen szereti az Atyát, s mindez a Szentlélek által történik. Egy szentháromságos, szenvedélyes szeretetnek vagyunk a teremtményei, képmásai, alkotásai. Ha szeretnénk megélni önazonosságunkat, istengyermekségünket, akkor nem kell mást tennünk, mint szeretet-válasszá formálni az életünket.”

A szentmise végén Somogyi Imre, a település plébánosa köszöntötte a résztvevőket, hálát adva Inkey Lászlóért, a templom építtetőjéért és Szent Lászlóért, a templom és az egyházmegye védőszentjéért.

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Fotó: Kling Márk

Videó: Szerafin Zoltán/Kaposvári Egyházmegyei Stúdió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria