A szeretet útján – Zarándoklatot szerveznek a Katolikus Karitász jubileuma alkalmából

Hazai – 2021. június 6., vasárnap | 13:00

A Katolikus Karitász megalakulásának 90., újjáalakulásának 30. jubileumi évében szeretettel hív mindenkit, hogy június 30. és július 3. között gyalogos zarándoklat keretében adjanak hálát a szervezetért, önkénteseiért, a szeretetszolgálatot végzőkért, a rászorulókért, és a „szeretet útját” járva együtt imádkozzanak és elmélkedjenek a másokat szolgáló szeretetről.

A 90 kilométeres zarándoklatot végigjáró „alapcsapat” húsz főből áll, a karitászhálózat munkatársai, önkéntesei alkotják. Mindenkit szeretettel látnak azonban, hogy csatlakozzon a négynapos zarándoklat egyes napjaihoz. Aki nem tud részt venni a zarándoklaton, azokat is várják a szombati ünnepi szentmisére Homokbödögén.

Az útvonal általában földúton vagy gyenge forgalmú közúton halad. Ajánlatos edzeni a zarándoklatra, felkészülni lélekben és testben. Útközben imádkozni, énekelni, beszélgetni, elmélkedni fognak vagy éppen szilenciumot tartanak a zarándokok.

Bármelyik napon lehet csatlakozni az adott szakaszra:

1. nap – június 30., szerda: Székesfehérvár–Bakonykúti (23 km)
Reggel 8 órakor szentmise a Prohászka Ottokár-emléktemplomban, melyet Spányi Antal megyéspüspök, a Karitász elnöke celebrál. Indulás 9 órakor, érkezés az esti órákban Bakonykúti településre. Maximális létszám 40 fő.

2. nap – július 1., csütörtök: Bakonykúti–Bakonynána (25 km)
Indulás a bakonykúti római katolikus templomtól 8 órakor. Érkezés az esti órákban Bakonynánára. Maximális létszám 40 fő.

3. nap – július 2., péntek: Bakonynána–Bakonybél (26 km)
Indulás a bakonynánai Szent Anna római katolikus templomtól 9 órakor; érkezés Bakonybélbe az esti órákban. Maximális létszám 40 fő.

4. nap – július 3., szombat: Bakonybél–Homokbödöge (16 km)
Indulás a bakonybéli Szent Mauríciusz-monostortól 8 órakor; érkezés Homokbödögére kora délután. 15 órakor Udvardy György veszprémi érsek ünnepi szentmisét mutat be, hálát adva a Karitászért, a nélkülözőket szolgálókért. Maximális létszám 100 fő.

Az érseki szentmise a zarándoklat záró eseménye, egyben a 90 éve alakult Katolikus Karitász ünnepe.

Az egyes napokon csatlakozó zarándokok az ellátásukról maguk gondoskodnak. A zarándoklat során a lelki programok mellett a Katolikus Karitász munkatársai is készülnek tematikus, ötletes témákkal, amelyek a szolgáló szeretet mélyebb megéléséhez is közelebb viszik a résztvevőket.

A zarándoklat jelentkezési határideje június 28. volt, de a nagy érdeklődés miatt korábban le kellett zárni a regisztrációt.

A jelentkezést követően levélben küldenek tájékoztatást a további tudnivalókról.

Forrás: Katolikus Karitász

Fotó (archív): Büki László/Szombathelyi Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria