A Szuverén Máltai Lovagrend követnek nevezte ki a magyar szeretetszolgálat két vezetőjét

Hazai – 2020. május 27., szerda | 17:04

A Szuverén Máltai Lovagrend néhány, ázsiai menekülteket segítő programjának koordinálására a rend nagykancellárja követnek nevezte ki Győri-Dani Lajost, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnökét és Solymári Dánielt, a szeretetszolgálat nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetőjét. Solymári Dánielt a Brit Királyi Földrajzi Társaság rendes tagjává választotta.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat hosszú ideje van jelen humanitárius és nemzetközi fejlesztő programjaival a világ távoli területein, Afrikában városi nyomortelepeken, a Közel-Keleten és Ázsiában pedig menekülttáborokban, egészségügyi intézményekben dolgoznak a magyar máltaiak. Ennek a munkának az elismerése, hogy Győri-Dani Lajost, a szeretetszolgálat ügyvezető alelnökét és Solymári Dánielt, a nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetőt a Szuverén Máltai Lovagrend nagykancellárja követnek nevezte ki, a lovagrend egyes ázsiai menekülteket segítő programjainak koordinálására.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kelet-Afrika három országában dolgozik, a Közel-Keleten Szíriában, Libanonban és Jordániában, valamint más délkelet-ázsiai területeken segíti a menekülteket, üldözötteket, az ember és természet okozta krízisek áldozatait. A szeretetszolgálat nemzetközi segélyezési programjai rászorulók ezreinek nyújtanak az emberi élethez méltó körülményeket. E szolgálat megbecsülése, hogy Solymári Dánielt a Brit Királyi Földrajzi Társaság rendes tagjává választotta. Az 1830-ban alakult társaság az első olyan szervezet volt a világon, amely a modern földrajzi kutatást, felfedezések fejlesztését, tudományos eszmecserét tűzte ki célul. Napjainkban a megújult Brit Királyi Földrajzi Társaság a tudományos földrajzi kutatás és nemzetközi fejlesztés egyik meghatározó tudományos szervezete.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria