A veszprémi Karitász is segít Sellyén

Hazai – 2021. július 17., szombat | 17:31

A Katolikus Karitász országos központja és a Pécsi Egyházmegyei Karitász közösen, összehangoltan nyújt segítséget a következő időszakban, amihez most kapcsolódott a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász is adományával.

Az elsődleges adatok szerint közel 3000 ember életét érinti közvetve vagy közvetlenül a Sellyén és környékén az elmúlt napokban lezúdult jég. Sellye, Drávaiványi, Okorág és Kákics településeken a Katolikus Karitász országos központja és a Pécsi Egyházmegyei Karitász közösen, összehangoltan nyújt segítséget, amihez most kapcsolódott a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász is adományával.

A Henkel felajánlásából 13 raklap tisztító-, fertőtlenítő- és tisztálkodószert kapott a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász, amiből a sellyei rászorulókat és a főegyházmegye területén nehéz körülmények között élő családokat is tudják támogatni.

A szállítmány Szijártó László, a főegyházmegyei karitászszervezet igazgatója munkatársainak köszönhetően jutott el Baranya megyébe, miután Udvardy György érsek megáldotta a hosszú útra indulókat.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria