Adománygyűjtő akciót hirdettek a Pázmány keleti nyelveket tanuló hallgatói

Hazai – 2020. március 22., vasárnap | 16:10

Az ajándékokat március 19-én, egy előre egyeztetett időpontban adták át az egyetemisták a Dél-pesti Centrumkórház dolgozóinak.

A rendkívüli tavaszi szünet alatt a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet és Társadalomtudományi Kara (PPKE BTK) kínai szakirányos és Kelet-Ázsia mesterszakos hallgatói gyűjtést szerveztek a Dél-pesti Centrumkórház dolgozóinak, ezzel a szimbolikus gesztussal kifejezve együttérzésüket és elismerésüket azoknak a kórházi dolgozóknak, elsősorban ápolónőknek, akik jelenleg is megfeszített tempóban, nehéz körülmények között látják el az egyre nagyobb számú koronavírussal fertőzött vagy annak gyanújával kezelt beteget.

A hallgatók saját maguk állítottak össze egy csomagtartónyi ajándékcsomagot olyan „luxuscikkekből”, mint bonbonok, csokoládék, kávé, egyéb édességek. Az ajándékokat március 19-én, egy előre egyeztetett időpontban átadták a kórház dolgozóinak.

Az ötletgazda, a másodéves kínai szakirányos Szöllősi Aletta autóval körbejárta Budapesten az adományozókat, megállt a házuk előtt, s ők – az érintkezés elkerülése végett – közvetlenől a csomagtartóba helyezték ajándékaikat. Kommunikáció csak elektronikus úton történt. A távolabb élők pénzt utaltak az édességek beszerzésére.

Az egyetemisták nagyon örülnének, ha hasonló akciókat mások is szerveznének, hiszen a következő hetekben minden egészségügyi dolgozónak szüksége lesz a támogatásra.

Forrás: PPKE BTK Kínai Tanszék/Facebook

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria