Advent Pécsen – Sajtótájékoztatón ismertették az egyházi és a városi programokat

Hazai – 2022. november 24., csütörtök | 9:54

November 25-én kezdődik idén a Pécsi Advent elnevezésű programsorozat. A város és az egyházmegye által szervezett rendezvényekről is tájékoztatták a sajtó képviselőit november 21-én.

Pécs város adventi programsorozatát az Adventi Kézműves- és Mesevásárral nyitják meg november 25-én, 17 órakor a Széchenyi téren – adták hírül a Művészetek és Irodalom Házában megrendezett sajtótájékoztatón, amelyen részt vett Felföldi László pécsi megyéspüspök, Péterffy Attila polgármester, valamint Hummel Márk, a városi programok szervezését koordináló Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezető igazgatója.

Péterffy Attila polgármester arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy a Pécsi Advent idei programválasztéka színesebb és gazdagabb lesz, mint tavaly. A karácsony közeledtével ugyanis nagy szükség van arra, hogy a barátok, családok és ismerősök találkozzanak egymással, jól érezzék magukat; erre jó lehetőséget kínálnak az adventi programok, melyekre nemcsak Pécsről várnak érdeklődőket, hanem a környező településekről és az ország távolabbi részeiről is.

A pécsi megyéspüspök köszönetét fejezte ki a város és a püspökség együttműködéséért az adventi programok egyeztetésében. Felföldi László az adventet és a karácsonyt a szív békéjével jellemezte. Elmondta: ha valamikor szükség volt arra, hogy a békére figyeljünk, akkor annak most van az ideje. Most a szívekben nagyon sok minden letakarja a békét, és sok minden zavaros. A zavarodott, békétlen szív pedig képtelen a békére. Ezért

fontos, hogy az advent és az ünnep idején megálljunk, és szót váltsunk egymással a szépről, a jóról és az igazról, mert minden, ami az ünnepről, a szépről, a harmóniáról szól, az a békét hordozza.

A főpásztor arra buzdított mindenkit, hogy a lehetőségekhez mérten vegyenek részt az adventi időben hajnali 6 órakor kezdődő roráté szentmiséken, így készülve az ünnepre, hogy valóban megszülessen a béke és a karácsony a szívekben.

A sajtótájékoztató zárásaként Hummel Márk, a városi programok szervezését koordináló Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezető igazgatója ismertette az egyes programok részleteit.

A Pécsi Advent programjairól bővebben a rendezvény hivatalos honlapja ad tájékoztatást.

Az ünnepi várakozás időszakában hétvégenként, szombaton és vasárnap idén is megrendezik a hagyományos adventi hangversenysorozatot a pécsi Szent Péter- és Szent Pál-székesegyházban. A koncertek látogatása díjtalan, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

A programról bővebben ITT tájékozódhatnak.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Hegyi László

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria