Árpád-házi Szent Margit ünnepe Veszprémben

Hazai – 2022. január 25., kedd | 9:00

Szent Margit ünnepe alkalmából ebben az évben is triduumot tartottak a veszprémi Árpád-házi Szent Margit-templomban. A január 16. és 18. között rendezett lelkigyakorlaton Dékány Sixtus Árpád emeritus zirci apát elmélkedéseit hallgathatták meg a hívek.

A három nap estéi alkalmat adnak arra, hogy együtt gondolkodjunk Szent Margit kapcsán hitünkről, Istennel való kapcsolatunkról – emelte ki a triduum kezdetén az emeritus apát.

A lelkigyakorlat első napján a kánai menyegzőből kiindulva meghívásunkról az Isten által meghívott, alakított, minőségibb élet lehetőségéről szólt Dékány Sixtus Árpád.

A második estén a keresztényi állhatatosságról fejtette ki gondolatait a triduum szónoka.

Szent Margit ünnepének estéjén a szentségről beszélt a lelkigyakorlat vezetője, arról, hogyan lehetünk mi is szentek, hogyan tudjuk megvalósítani az élet szentségét életünkben.

*

Január 23-án, vasárnap Takáts István érseki általános helynök mutatta be a búcsúi szentmisét. Koncelebrált Tornavölgyi Krisztián érseki irodaigazgató, plébános, valamint Tamás Zoltán káplán.

A lelkigyakorlat harmadik napján, Árpád-házi Szent Margit ünnepnapján a szentmise végén köszöntötték a jelenlévő Margitokat, akik ajándékot is vehettek át Sixtus atyától.

Majd a Margitok és végül a hívek megáldása következett, melyet Szent Margit ereklyéjével végzett az emeritus apát.

A triduum elmélkedéseit ITT lehet meghallgatni.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria