Átadták az idei Kopp–Skrabski-díjakat

Hazai – 2019. október 24., csütörtök | 11:24

Bálint Balázs szülész-nőgyógyász, valamint Bittsánszky János és felesége, Bittsánszky Sári, az Antióchia lelkiségi mozgalom alapítói vehették át október 22-én az idei Kopp–Skrabski-díjat – közölte az elismerést odaítélő Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány az MTI-vel.

A közlemény szerint a Kopp Mária pszichológus és Skrabski Árpád szociológus házaspárról elnevezett elismeréssel azokat díjazzák, akik kiemelkedő tevékenységet végeznek a társadalom lelki egészségéért, támogató közösségek létrejöttéért, a családbarát szemléletért, mások boldogulásáért és a kívánt gyermekek megszületéséért.

Bálint Balázs, a Gólyafészek Születésközpont vezetője, valamint a Bethesda Gyermekkórház abortuszmentes szülészetének egyik létrehozója. Munkája során az emberre mint teljes egységre tekint, a test jelzéseit, problémáit szükség esetén a mögöttes tartalom feltárásával, a lélek üzeneteinek felismerésével végzi. Szabadidejében cserkészcsapatot vezet – méltatták a közleményben.

A házaspárok Kopp–Skrabski-díját elnyerő Bittsánszky János nyugdíjas kertészmérnök és Bittsánszky Sári katolikus családreferens nevéhez kapcsolható az Antióchia lelkiségi mozgalom megalapítása, amelynek célja a 16–25 év közötti korosztály megszólítása, hogy a fiatalok „hitben és barátságokban megerősödve stabil közösséget találhassanak” maguknak.

Közönségdíjban részesült Somodi Dorottya, a nélkülöző csecsemőknek és családjuknak segélycsomagokkal segítő „Minden babának jár” kampány megálmodója, valamint Lévai Zsuzsanna és Orbán Péter, akik a Napra Forgó közhasznú kft.-ben munkaerő-reintegrációs programot indítottak hátrányos helyzetű munkavállalók számára.

Különdíjat kapott Keresztes Ilona, a Kossuth rádió szerkesztője, műsorvezetője, valamint Szám Katalin, a Képmás Magazin főszerkesztője.

A Kopp–Skrabski-díjak odaítélésére bárki javaslatot tehetett, a tíz egyéni jelölt és a tizenegy házaspár közül az alapítvány kuratóriuma választotta ki a fődíjasokat.

Forrás: MTI

Fotó: Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria